Estetisk Tandvård

Att vara missnöjd med sina tänder kan vara väldigt jobbigt. Att ständigt vara orolig eller skämmas över sneda eller gulnade tänder kan ha en hämmande inverkan på ens sociala liv.

"Estetisk tandvård syftar till att hjälpa människor, oavsett bakgrund, att våga le igen"

Det kan finnas många orsaker till att ens tänder har tagit skada eller blivit missfärgade. En dålig period i livet kan ha gjort att man försummat sina tänder och drabbats av karies, en olycka kan ha vanställt tänderna. Estetisk tandvård syftar till att hjälpa människor, oavsett bakgrund, att våga le igen.

Undersökning och behandling

När du kommer till oss gör vi först en undersökning och i ett samtal underrättar vi oss om vad det är vad du vill ha hjälp med. Tillsammans med dig och utifrån dina tänder kommer vi sedan överens om en metod som passar dig, till exempel skalfasader eller tandblekning. Skalfasader är som namnet antyder tunna fasader som cementeras fast utanpå den riktiga tanden.

nytt

Skalfasaderna tillverkas individuellt för att passa precis över den skadade eller missfärgade tanden. Tandblekning är ett ofarligt och smärtfritt sätt att helt enkelt få vitare tänder. De flesta får med tiden missfärgningar på tänderna på grund av te, kaffe eller rökning och tandblekning är en lätt metod att få ett vackrare leende. En tandblekning sker med hjälp av en speciell blekningsgel som appliceras på tänderna och därefter belyses med en LED-lampa.

 

Du ska inte behöva stå i kö när du behöver en tandläkare akut!