Reglering Tandställning

Tandreglering och tandställning är väl kanske vanligast bland barn, vars tänder kanske vuxit snett eller behöver regleras för att få ett bra bett. Men det är egentligen aldrig för sent att reglera sina tänder med en tandställning.

"Många människor har någon tand som är sned, eller något annat med sina tänder som de går runt och stör sig på"

Många människor har någon tand som är sned, eller något annat med sina tänder som de går runt och stör sig på. Tycker man att det är värt att göra någonting åt problemet bör man se till att få sina tänder reglerade. Beroende på hur mycket tänderna behöver regleras, och om det är en eller båda käkarna, blir det olika dyrt.

Olika sorters tandställningar

Vi erbjuder alla de vanliga metorderna för tandreglering. Nuförtiden finns det alternativ till den klassiska rälsen, som dock fortfarande är det säkraste och mest precisa sättet att reglera tänder. Med en fast sittande räls kan tandläkaren med stor precision sätta tänderna på plats. Det finns ett par alternativ om man inte vill gå runt med en synlig tandställning.

genomskinlig tandställning

Dels de nya genomskinliga, urtagbara tandställningarna som dykt upp på marknaden. Dessa kan passa om man inte vill att det ska synas att man har tandställning, och man kan ta ur dem när man ska äta till exempel. De ger dock inte ett lika exakt resultat. Sedan finns även den så kallade osynliga tandställningen som fästs på baksidan av tandraden. Denna tandställning syns inte heller, men ger ett nästan lika bra resultat som rälsen.

Du ska inte behöva stå i kö när du behöver en tandläkare akut!