Stora skillnader i väntetid i Stockholm

Bor man i en storstad som Stockholm kan det ibland vara långa köer för att få vård, inte minst tandvård. Samtidigt har man ju fördelen av att det finns ett stort utbud av kliniker över hela storstadsområdet. Sett över hela länet är det stora skillnader i väntetid, både för reguljär och akut tandvård. Längst väntetider är det hos Folktandvården, framför allt i Stockholms innerstad.

”Här i Solna har vi bland de kortaste väntetiderna i länet. Här kan du ofta få en akut tid redan samma dag, och för en undersökning går det nästan alltid att få tid samma vecka”

Den som snabbt vill ha tid för en undersökning eller behöver akut tandvård, gör därför klokast i att söka sig utanför staden. Här i Solna har vi bland de kortaste väntetiderna i länet. Här kan du ofta få en akut tid redan samma dag, och för en undersökning går det nästan alltid att få tid samma vecka. Tack vara de goda kommunikationerna tar du dig snabbt till Solna vart du än befinner dig i Storstockholm. Våra två kliniker ligger i Arenastaden, precis invid Friends Arena ett stenkast från Solna pendeltågsstation.

Lättare hitta akuttandläkare i Solna

När man har så ont i en tand att man knappt kan tänka, är det sista man vill göra att behöva ringa runt och försöka få tag i en akuttid, bara för att få beskedet att det är fullt överallt. Försöker man få en tid hos en akuttandläkare i Stockholms innerstad är det snudd på omöjligt att hitta en tid samma dag. Beroende på var du bor i Stockholm har du då ett antal val. Du kan antingen ta den tid som erbjuds hos din lokala tandläkare, vilket antagligen innebär en väntetid på några dagar, eller så kan du söka dig utanför kommungränsen.

Hör av dig till oss på Solna Dental, så garanterar vi dig en tid inom 24 timmar. Ofta går det fortare än så. Du kan antingen ringa och snabbt få hjälp, eller boka en tid online via vårt automatiska bokningssystem.

Kortare väntetider även för undersökningar

Även för reguljär tandvård och undersökningar hos tandläkare eller tandhygienist är väntetiderna kortare hos oss. Många går av gammal vana fortfarande till den statliga tandvården, trots att köerna är längre där. Var det längesedan du var hos tandläkaren och börjar bli orolig för hur det står till med din munhälsa, ska du inte behöva vänta flera månader på en tid. Hör av dig till oss så får du en tid redan samma vecka eller veckan efter.

Är du flexibel har vi även sista-minutentider till kraftigt rabatterat pris, ett bra sätt att spara in pengar på ditt besök och samtidigt hjälpa oss att fylla luckorna. Våra sista-minutentider annonseras ut på hemsidan, ser du något som passar så boka, tiderna går åt fort!

Tänk långsiktigt

Det är alltid bra att tänka långsiktigt när det gäller tänderna. De kan hålla livet ut om du sköter dem rätt. Att regelbundet besöka tandläkaren och få tänderna undersökta är ett bra sätt att drabbas av karies och andra tandsjukdomar som orsakar smärta och gör ett akutbesök nödvändigt. Skulle du bli tvungen att besöka en tandläkare akut, hör av dig till oss. Att ta sig till Solna Station, där våra kliniker ligger, från Stockholms central tar bara sju minuter med pendeltåget!

 

Välkommen att kontakta oss så ordnar vi en tid så snart som möjligt!
4 Apr 2018